Blommor och arrangemang – Egen florist

Blommor spelar en betydelsefull roll vid begravningar genom att tillföra en personlig känsla till ceremonin. Genom att välja blommor som kanske speglar den avlidnes intressen och personlighet, förvandlas begravningen till ett minnesvärt tillfälle.

Blommor kan vara till tröst och stöd till de som sörjer. Deras färgstarka och doftande närvaro har förmågan att lyfta stämningen och skapa en känsla av samhörighet. De påminner oss om livets skönhet och ger hopp om en ljusare framtid, trots vår sorg.


Exempel på begravningsblommor och kransar

Kistdekorationer

Kistdekorationen är central vid begravningar. Den fångar blicken och påverkar kyrkorummet. Traditionellt har den följt specifika regler, men nu är den mer personlig och fri, likt dödsannonser i tidningar.

Se kistdekorationer

Kransar och dekorationer

Sorgarrangemang vid begravningar. Målet är att skapa ljusa minnen för de anhöriga. Du kan lägga till en personlig hälsning på ett kort eller band. Här ser du olika sorgbuketter och kransar att välja mellan.

Se kransar & dekorationer

Handbuketter

Det är vanligt att ta med en liten handbukett och lägga den vid kistan eller graven som en hälsning. Män och kvinnor använder det lika ofta idag.

Se handbuketter